Opnieuw zacht, later onweersbuien

08-04-2024 JOURE – Het wordt nog een keer flink warm met vanmiddag 17 tot 22 graden. Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. Later ontstaan in het zuiden buien met kans op onweer. In de avond trekken de buien noordwaarts. Dinsdag is het warme weer voorbij. Het wordt dan 11 tot 14 graden met wolkenvelden en enkele buien. Er staat een onstuimige zuidwestenwind en die maakt het voor het gevoel nog iets kouder.

Vanochtend mix van wolken en zon
Het is een prima ochtend voor bijvoorbeeld een mooie wandeling door de natuur. Het is overwegend droog met een mix van wolken en zonnige perioden. Koud is het niet. Op de meeste plaatsen is het al ruim 10 graden.

Vanmiddag toenemende buienkans
De middag begint op veel plekken droog met een mix van zon en wolkenvelden. Vanuit het zuiden stijgt gedurende de middag de kans op een enkele bui. Niet overal komt het tot buien. Vooral in het zuidoosten is de kans op een bui groot. Mogelijk komt het hierbij tot een enkele klap onweer. Elders in het land zou het zomaar eens de hele middag droog kunnen blijven en daarmee is het dan ook heerlijk weer om erop uit te trekken. Het wordt 17 graden in het noorden vlak aan zee tot lokaal 21 graden in Limburg. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

Vanavond en vannacht meerdere buien
Een groot gedeelte van de avond verloopt droog met een mix van wolken en opklaringen, maar komende nacht komt het tot flink wat buien. Lokaal kunnen de buien pittig uitpakken met kans op onweer, hagel en zware windstoten. Gedurende de nacht trekken de buien richting het noorden. In de loop van de nacht draait de wind naar het zuidwesten en neemt die flink in kracht toe. Het koelt uiteindelijk af naar 9 tot 11 graden.

Morgen beduidend minder warm, stevige wind
Dinsdag verloopt licht wisselvallig. Verspreid over het land vallen enkele buien. Tussen de buien door zijn ook droge momenten waarbij de zon soms doorbreekt. De temperatuur valt een stuk lager uit dan voorgaande dagen. Het wordt 11 tot 14 graden. Desondanks zijn dit zeer gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar. De wind is stevig. Er staat een matige tot aan de kust tijdelijk een harde zuidwester, 4-7 Bft. Bovendien kunnen in de kustgebieden zware windstoten voorkomen tot circa 85 km/uur.

Woensdag overwegend droog
Op woensdag krijgen we te maken met een rustige lentedag. Het blijft overal zo goed als droog met flink wat ruimte voor de zon. Bij een meest matige wind uit westelijke richtingen loopt de temperatuur uiteindelijk op naar 12 tot 15 graden.

Daarna oplopende temperaturen
De dagen daarna staat er vooralsnog weinig neerslag op het programma. Donderdag kan er wat lichte regen vallen, maar daarna blijft het een paar dagen overwegend droog. De temperatuur laat ook weer een stijgende lijn zien. Zo wordt het donderdag 13 tot 17 graden en kan het zaterdag in het binnenland mogelijk weer ruim 20 graden.