50 Jaar SailWise: Grenzen verleg je samen

07-04-2024 ELAHUIZEN – Bovenstaand citaat gaat over watersport en zeilen. Maar het gaat ook over zelfvertrouwen krijgen en het verleggen van grenzen. Het citaat vertelt het verhaal van SailWise; een organisatie die actieve watersport mogelijk maakt voor mensen met een beperking. En dat al 50 jaar!

Om dit jubileum te vieren vindt op 11 april 2024 de SailWise IJsselmeer Challenge plaats. Vanuit It Sailhûs in het Friese Elahuizen steekt windsurfer Jos het IJsselmeer over naar Enkhuizen, thuishaven van SailWise. Een geweldige uitdaging, want Jos is visueel beperkt. ‘Grenzen verleg je samen’ en daarom is er een begeleidende vloot bestaande uit Olympisch zeilers Laila van der Meer en Bjarne Bouwer van TeamAllianz, wedstrijdzeiler en jongerenambassadeur van SailWise Jorien Hin en uiteraard enthousiaste SailWisers die zeilklipper Lutgerdinacatamaran BeatrixInclusion-catamarans en kano’s en sup’s gaan bemannen. 

In de Compagnieshaven in Enkhuizen wacht een feestelijk onthaal voor Jos Lavrijsen en de begeleidende vloot. Niemand minder dan Burgemeester Van Zuijlen van gemeente Enkhuizen staat bij de finish van deze legendarische SailWise IJsselmeer Challenge.

Programma SailWise IJsselmeer Challenge
Woensdag 10 april
– Aankomst van de Lutgerdina met de deelnemers aan de speciale lustrumreis.
– Aankomst van de overige deelnemers aan de SailWise IJsselmeer Challenge.

Donderdag 11 april
8.15 uur
Ontvangst van deelnemers en relaties voor het feestelijke lustrumontbijt

8.45 uur
Inspirerend programma gepresenteerd door Boudie Hoogedeure.

Sprekers: 
Afrodite Zegers (oud olympisch zeiler) | Jeroen Otter (supercoach NOC*NSF | Lobke Berkhout (oud olympisch zeiler)

Interview met:
Renske Rietbergen (directeur SailWise) | Jos Lavrijsen (IJsselmeer Challenger | Jorien Hin (jongerenambassadeur SailWise en wedstrijdzeiler) I Laila van der Meer & Bjarne Bouwer (Olympisch zeilers TeamAllianz).

10.00 uur
Deelnemers gaan naar de boten voor de IJsselmeer Challenge muzikaal begeleid door een shantykoor.

10.30 uur
Startsein van de legendarische SailWise IJsselmeer Challenge

Afhankelijk van het weer eindigt aan het einde van de dag in de Compagnieshaven in Enkhuizen. Mocht het weer het niet toelaten om de oversteek te maken, dan wordt er een tussenstop in Stavoren gemaakt.

Vrijdag 12 april
15.00 uur
Jos Lavrijsen en de begeleidende vloot maakt zich klaar voor de officiële aankomst in de Enkhuizer binnenstad (Buitenhaven)

Z16.00 uur
Officiële finish van de SailWise IJsselmeer Challenge in de Buitenhaven van Enkhuizen en in aanwezigheid van Burgemeester Van Zuijlen

17.00 uur
Einde van de SailWise IJsselmeer Challenge

‘Grenzen verleg je samen’ Doe ook mee en sponsor Jos voor zijn unieke prestatie tijdens de IJsselmeer Challenge en zorg ervoor dat SailWise ook de aankomende jaren actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking kan blijven organiseren!