PingPop 2.0 uit Pingjum wint LF2028-prijs

07-04-2024 JOURE – Het jongerenproject van PingPop 2.0 uit Pingjum is de winnaar van de LF2028-prijs in de regio Zuidwest-Fryslân. Initiatiefnemer en drijvende kracht achter dit project is Emilie Blom. Zij ontving op dinsdag 2 april 2024 de cheque van €2028,- uit handen van de commissaris van de Koning Arno Brok.

Bij PingPop leren jongeren uit de dorpen Pingjum, Witmarsum en omstreken pop- en rockmuziek maken in een band. PingPop is net als een muziekkorps in een dorp onderdeel van het dorpsleven, afgestemd op de wensen van de dorpsjeugd en hoe zij tegenwoordig muziek willen maken. Ze leren drummen, basgitaar, gitaar en keyboard spelen, zingen in een band, eigen nummers schrijven, rappen en produceren. Bij gelegenheden in het dorp verzorgen zij optredens.

Juryrapport
De jury prijst deze innovatieve aanpak van muziek maken met jongeren. Jongeren kunnen bij PingPop op fietsafstand van hun huis muziek maken en een instrument in bruikleen krijgen. De ervaring die docenten hebben opgedaan als professionele muzikanten brengen ze graag over op de jongeren. Het project Pingpop is een inspirerend voorbeeld hoe cultuur de gemeenschap vitaal houdt. De jury bestaat uit Judith Baarsma van Keunstwurk en Immie Jonkman, directeur van Arcadia (LF 2028). 

LF2028-Bonusprijs
De LF2028-Bonusprijs is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) in samenwerking met LF2028 is opgezet. De waarde bedraagt €2.028,-. Na elke openstellingsperiode van het IMF kiest de jury één winnaar uit drie genomineerde IMF-projecten per regio. De uitgereikte prijs op 2 april 2024 is verbonden aan de derde openstellingsperiode van het IMF in 2023 (18 september t/m 5 oktober 2023). Dit wat de laatste uitreiking, want met ingang van 2024 is deze prijs vervallen.