Gemeente De Fryske Marren voert op 1 mei de ja-sticker in

04-04-2024 JOURE – Vanaf 1 mei 2024 ontvangt u geen post meer waar uw naam niet op staat. Dit is besloten door de gemeenteraad in december 2023. De nieuwe maatregel geldt niet voor huis-aan-huisbladen en drukwerk van niet-commerciële organisaties, zoals bijvoorbeeld wijkkranten of informatie over werkzaamheden in de buurt. Hiermee blijft gemeentelijk en lokaal nieuws voor iedereen te lezen.

Toch alle post ontvangen?
Bewoners die ongeadresseerd drukwerk (zoals reclamefolders) wel willen ontvangen geven dat aan met de nieuwe ja-brievenbussticker. Heeft u al een bestaande nee-nee- of nee-ja-sticker? Deze blijft ook geldig. De nieuwe ja-sticker vindt u in deze envelop. Ook is de sticker gratis op te halen bij de receptie in het gemeentehuis in Joure of op afspraak bij de servicepunten in Balk en Lemmer.

Papierverspilling
Met deze nieuwe maatregel bespaart u jaarlijks zo’n 30 kilo papier en voorkomen we papierverspilling. Kiest u wel voor het ontvangen van alle post, zoals een reclamefolderpakket? Dan is het belangrijk om deze na gebruik (zonder plastic folie) in de papiercontainer te doen, zodat we het papier kunnen recyclen.

Blijft u na 1 mei ongewenste ongeadresseerd drukwerk ontvangen?
Geef bezorgers even de tijd om aan de nieuwe regel te wennen. Het kan gebeuren dat u toch na 1 mei nog een paar keer drukwerk ontvangt terwijl u dit niet wilt. Geef dit dan door aan de verspreider van de folders. Dit kan voor regionaal drukwerk bij FRL Groep via www.frlgroep.nl/contact. Voor landelijk drukwerk kan dit bij Spotta via www.spotta.nl/contact. Heeft u een melding gemaakt bij de FRL Groep of Spotta en blijft u ongewenste post ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente via het contactformulier .