Regenachtig, later buien en droge perioden

03-04-2024 JOURE – Het is grijs met in het hele land (lichte) regen en motregen. Vanmiddag stijgt de temperatuur naar 11 tot 14 graden. In het zuiden en westen is het af en toe droog, maar er ontstaan ook buien. Vanavond neemt de neerslag af. Morgen is het bewolkt en nat met een stevige wind. Daarna valt er weinig neerslag en zaterdag is het tijdelijk droog en warm lenteweer.

Vanochtend regenachtig
Het is geheel bewolkt en in het hele land valt (lichte) regen of motregen. Het is rustig weer met een zwakke tot matige zuidelijke wind. De wind neemt iets toe en wordt matig van kracht.

Vanmiddag wisselvallig, amper zon
In het noorden en oosten blijft het een tijd (mot)regenen. In het zuiden en westen wordt het wisselvallig met droge perioden en buien. Daarbij is een kleine kans op een klap onweer. Het blijft overwegend bewolkt met alleen kortstondig een beetje zon. De temperatuur stijgt naar 11 tot 14 graden. Er staat een matige en aan de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Vanavond tijdelijk droog
In het noordoosten stopt de langdurige (mot)regen. Er zijn droge perioden en enkele buien. Aan de westkust is het tijdelijk onstuimig met aan zee een harde wind. Later in de avond komen de meeste buien in het noorden voor en blijft het in de rest van het land langere tijd droog. Ook dan zijn er veel wolkenvelden en enkele lokale opklaringen. Komende nacht verdwijnen de buien in het noordoosten. Daarna gaat het in de zuidwestelijke helft weer regenen en de regen breidt uit richting het noordoosten. Het wordt niet kouder dan 7 tot 9 graden.

Morgen buien en een vlagerige wind
In de ochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de middag wordt de neerslag buiig en zijn er ook (korte) droge perioden. Vooral het zuiden maakt kans op enkele stevigere buien met kans op onweer en mogelijk ook hagel. Zo nu en dan breekt de zon even door en met 11 graden aan de noordkust tot lokaal 15 graden in het zuiden is het een fractie warmer dan vandaag. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind die behoorlijk vlagerig kan zijn. Aan zee is de wind (vrij) krachtig. In de avond trekken de buien geleidelijk naar het oosten weg en zijn er enkele opklaringen.

Vrijdag bewolkt en zacht
Er is wel vrij veel bewolking en zo nu en dan kan daar ook een beetje regen uit vallen. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen droog en zijn er sluierwolken en wat zon. De temperatuur gaat iets omhoog en op veel plaatsen wordt het met 16 tot 18 graden zacht voor de tijd van het jaar. In het zuidoosten wordt het met 19 of 20 graden het warmst. In het Waddengebied wordt het zo’n 13 graden. De wind is zuidwestelijk en matig, aan zee vrij krachtig.

Zaterdag warm lenteweer
Het wordt een warme dag met 22 tot 24 graden en het zuidoosten maakt kans op een zomerse 25 graden. De zon schijnt, maar het is niet heel zonnig omdat er wat sluierbewolking met Saharastof over het land trekt. Er staat ook wat meer wind dan je zou verwachten bij warm weer. De zuidenwind is matig en aan de kust vrij krachtig.

Daarna af en toe buien en minder zacht
De dagen daarna kunnen af en toe buien ontstaan. De middagtemperatuur gaat een aantal graden omlaag, maar het blijft warmer dan gemiddeld deze tijd van het jaar met 13 tot 17 graden.