Campagne Doortrappen feestelijk van start

28-03-2024 JOURE – Vandaag gaven wethouders Irona Groeneveld en Barbara Gardeniers van gemeente De Fryske Marren samen met Djorike Palma als vertegenwoordiger Verkeersveiligheid van Provincie Fryslân in Bakhuizen het startsein voor de derde campagne van Doortrappen. Doortrappen stimuleert ouderen veiliger door te laten fietsen tot hun 100e. 

In alle gemeenten in de provincie Fryslân pakten senioren vandaag de fiets om samen met een buurtsportcoach een Doortrap- of fietsroute af te leggen. Verspreid over Fryslân zijn zo’n 40 routes. Deze zijn uitgezet over ruime paden, kennen weinig obstakels en oversteekplaatsen. De routes hebben een lengte van zo’n 20 kilometer. Naast deze fietsroutes zijn er nog andere activiteiten. Zo kunnen ouderen zich aansluiten bij een fietsgroep, meedoen aan een fietsspiegelactie of een driewielfiets proberen. Kijk voor alle informatie op www.doortrappen.frl (externe link)

Doortrappen in Fryslân
Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In Fryslân is het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân kwartiermaker en elke gemeente heeft een Doortrappen-coördinator. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door de Fietsersbond (fietsdocenten) en Sport Fryslân (buurtsportcoaches). Ze werken daarbij samen met andere partijen die betrokken zijn bij veilig fietsen in Fryslân, zoals fietswinkels en fysiotherapeuten.