Binnenland wat regen, later droog

13-03-2024 JOURE – Het is bewolkt en in het midden en oosten valt wat lichte regen of motregen. Vanmiddag is het droog met hooguit een beetje zon. Het wordt 11 tot 15 graden. Morgen zijn er zonnige perioden en wordt het met 13 tot 18 graden erg zacht voor de tijd van het jaar. De dagen daarna is het minder zacht en ontstaan van tijd tot tijd buien.

Vanochtend binnenland (mot)regen
Vanochtend is het bewolkt en in het midden en oosten valt op verschillende plaatsen lichte regen of motregen. Later in de ochtend neemt de regen af. In het midden van het land wordt het droog, in het oosten valt nog wat motregen.

Vanmiddag bewolkt en droog
Aan het begin van de middag verdwijnt de motregen in het oosten en daarna blijft het droog. Het is bewolkt met alleen heel lokaal een glimp van de zon. Het wordt 11 graden aan de noordkust, zo’n 13 graden in het midden van het land en in het zuiden wordt het 14, lokaal 15 graden. Er staat een matige zuidwestenwind. Aan de noordwestkust is de wind vrij krachtig.

Vanavond geleidelijk opklaringen
Het is nog een tijd bewolkt en droog. Later in de avond en komende nacht breekt de bewolking en trekken vooral velden hoge bewolking over het land. De temperatuur daalt naar een graad of 8.

Morgen zonnige perioden, zeer zacht
Het wordt een heerlijke lentedag. Er zijn zonnige perioden en het wordt zeer zacht voor de tijd van het jaar. In het noorden en aan de westkust wordt het 15 of 16 graden en in het binnenland wordt het 17 of 18 graden. In het zuidoosten kan de temperatuur in de buurt van 19 graden komen. Er staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind. Op de Waddeneilanden wordt het 12 tot 14 graden. Op de westelijke Wadden is de wind vrij krachtig en die maakt het toch wel wat frisser.

In de avond neemt de bewolking toe en in het westen is kans op een paar buien. In de nacht naar vrijdag komen ook in het binnenland enkele buien voor.

Vrijdag wisselvallig met buien
Van tijd tot tijd trekken buien over het land en tijdens een enkele bui kan een klap onweer of wat hagel voorkomen. Er zijn ook droge perioden waarin de zon soms schijnt. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind die vooral in de kustprovincies wat vlagerig is. Ondanks het wisselvallige weer blijft het zacht. Het wordt zo’n 13 graden aan de kust tot 15 graden in het binnenland.

Daarna (licht) wisselvallig en minder zacht
De dagen daarna is het wisselvallig met dagelijks enkele buien. De middagtemperatuur daalt naar 10 tot 14 graden. Gemiddeld is het halverwege maart 9 tot 11 graden