Training Energieboswachter

09-03-2024 JOURE – Vind je de energietransitie belangrijk? Wil je meer leren over de combinatie van zon- en windparken én natuur en biodiversiteit? Meld je dan nu aan voor de verdiepende Training Energieboswachter!

In 2 maanden tijd word je opgeleid tot burgerexpert voor natuurinclusieve zon- en windparken. Onder leiding van deskundigen van de Friese Milieu Federatie en gastsprekers krijg je de tools en informatie die nodig zijn om zon- en windprojecten te beoordelen op de effecten voor natuur en biodiversiteit. Zo draag je zelf bij aan een natuurinclusieve energietransitie.

Resultaat: Wat levert de training op?

  • Veel kennis over ecologische meerwaarde bij nieuwe en bestaande zon- en windprojecten.
  • Handvatten om locaties te beoordelen en bestemmingsplannen te interpreteren.
  • Praktijkervaring (oefenen met een zelfgekozen nieuw of bestaand zon- windproject).
  • Interessant en leuk netwerk, je wordt onderdeel van een expertpool en houdt contact met andere Energieboswachters.
  • Je zet je in voor een actueel en maatschappelijk relevant vraagstuk.
  • Officieel FMF-certificaat ‘Training Energieboswachter’.

Kortom, jij weet na deze training beter hoe je natuurpositieve energieprojecten in Fryslân kunt vormgeven!

Doelgroep: Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is bedoeld voor lokale natuur- en milieuorganisaties, aangesloten organisaties van de FMF, energiecoöperaties, lokale burgerinitiatieven, dorpsbelangen en iedereen die actief is in een lokale natuur- en milieuorganisatie in Fryslân. Voorkennis over de energietransitie of ecologie is niet vereist, wel een leergierige en open houding.

Programma
De training omvat 7 avonden en bestaat uit 3 verdiepende kennissessies en een praktijkopdracht die je samen met een aantal andere deelnemers uitwerkt. Aanmelden kan via deze link