Grotendeels droge week op komst

04-03-2024 JOURE – Het is inmiddels heel lang geleden, maar we gaan een week tegemoet met zeer weinig neerslag. Alleen morgen valt verspreid over het land wat lichte regen. De rest van de week is het droog met maxima die dagelijks uitkomen rond 10 graden. Vanaf woensdag schijnt de zon geregeld en verlopen de nachten een stuk kouder met minima rond het vriespunt.

Vanmorgen veel bewolking
De dag begint overal droog en overwegend bewolkt. In het noordoosten blijft het de hele ochtend grijs door de aanwezigheid van laaghangende bewolking. Elders in het land breekt zo nu en dan de zon al eventjes door.

Vanmiddag meer zon
In het zuiden, westen en in het midden breekt de zon vanmiddag steeds vaker door het wolkendek heen. In het noordoosten blijft hardnekkige bewolking aanwezig. Neerslag valt er niet uit en bij weinig wind loopt de temperatuur op naar 9 tot 12 graden. Als het zonnetje eenmaal schijnt is het dan heerlijk weer om erop uit te trekken.

Vanavond en vannacht toenemende bewolking
anavond is het overal droog en aanvankelijk komen vooral in het zuiden en westen brede opklaringen voor. Bij weinig wind kan het hier nog afkoelen naar een graad of 2. Elders in het land is het bewolkt en wordt het niet veel kouder dan een graad of 6. In de loop van de nacht kan in het noorden bovendien wat mist ontstaan. Ook kan aan het einde van de nacht uit de dikkere bewolking wat lichte regen vallen.

Morgen grijs met soms wat lichte regen
Dinsdag verloopt grijs en verspreid over het land valt wat lichte regen. In de loop van de middag en in de avond blijft de meeste regen beperkt tot het oosten en noorden. In het zuidwesten is het dan overwegend droog. De temperatuur stijgt overdag naar 8 tot 11 graden. Er staat wederom weinig wind.

Woensdag droog met soms wat zon
De dag verloopt overal droog, maar er is nog wel vrij veel bewolking aanwezig. Vooral in het noorden en oosten kan de bewolking hardnekkig zijn. Elders in het land breekt de zon zo nu en dan door. Bij een zwakke tot matige wind uit het oosten wordt het 9 tot 11 graden. In de nacht naar woensdag komen brede opklaringen voor en bij weinig wind kan het in het binnenland afkoelen tot het vriespunt.

Donderdag flink wat ruimte voor de zon
Het is overal droog en de zon schijnt uitbundig. Aan de temperatuur verandert weinig. Het wordt 9 tot 13 graden. Toch kan het door het zonovergoten weerbeeld, in combinatie met weinig wind, soms zelfs een beetje lenteachtig aanvoelen. De nacht naar vrijdag verloopt vrij koud met wederom in het binnenland temperaturen rond het vriespunt.

Daarna aanhoudend droog
Komend weekend verloopt droog en flink zonnig. Met maxima van 10 tot 12 graden kan het zelfs een beetje lenteachtig aanvoelen. In de nachten ligt het kwik rond het vriespunt, dus dan komt de winterjas nog goed van pas. Volgende week is de onzekerheid groot, er bestaat een kans dat het droge weer aanhoudt, maar dat het een stuk minder zacht wordt. Er is ook een aannemelijke kans dat het vrij zacht blijft met maxima van ruim 10 graden, maar dat de neerslagkansen wel weer flink toenemen.