Geldautomaten problematiek nog steeds niet op orde

23-02-2024 JOURE – bij 4 op de 100 geldautomaten was het afgelopen jaar het niet mogelijk om geld op te nemen. Ook geld storten bleek een probleem te zijn bij de diverse automaten. Geldmaat voldoet daarmee niet aan de norm van 2,5 op de 100 die er eerder met banken afgesproken was. Het bedrijf ontkent de kritiek dan ook niet. Ze geven aan dat het vaak om technische mankementen gaat die niet altijd direct op kunnen worden gelost.

Eerder in het jaar werd al bekend dat levertijden van onderdelen vertraging opliepen van wege onderdelen die niet beschikbaar bleken te zijn. Daarnaast is er ook een personeelstekort. Volgens Geldmaat is er sinds het begin van dit jaar een zichtbare verbetering aan de gang. De organisatie roept gebruikers op om vooral te letten op elastiekjes en bijvoorbeeld paperclips. Die laatste kan er voor zorgen dat een automaat dagen lang niet bruikbaar is.