Houtzaagmolen op praalwagen te koop

01-02-2024 SINT NICOLAASGA – Wie nog een originele praalwagen wil bemachtigen kan hiervoor terecht bij onlineveilingmeester.nl. De praalwagen is eerder te zien geweest tijdens de Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga.

Deze houtzaagmolen (gebaseerd op de jager uit woudsend) met getrokken onderstel bestaat en is opgebouwd in losse delen. De wieken, kop, rieten zolderdeel zijn in delen gemaakt en te demonteren. De omloop kan uit elkaar. Het gedeelte van de zaag zolder kan van het vierkant. De schuur en het vierkant zijn van het onderstel te scheiden. De schuur zit in zwarte beits. De rest zit allemaal twee keer in de verf. De rieten kappen zijn origineel gestoken.

De molen is werkend te maken met een upgrade. De verkoper kan deze tegen een meerprijs van 1500 euro bijleveren. De verlichting is ook niet bij de prijs inbegrepen. Het onderstel is gemaakt met twee draaibare assen. De ene door het trekkende of duwende voertuig (schamel) de andere door een hydraulische cilinder. (Van deze as is de pitmanarm gebroken en de as staat nu vast). Demontage op locatie is mogelijk. Afgifte dag in overleg voor 16 februari. Locatie bovenkruier te Sint Nicolaasga.

(Foto: onlineveilingmeester)