Wolkenvelden en lokaal zon

31-01-2024 JOURE – Het is droog met vrij veel wolkenvelden en alleen lokaal wat zon. Het wordt 7 tot 9 graden. Later vanavond en vannacht trekt een regengebied over het land. Morgen valt in het zuidoosten nog wat regen, maar daarna is het droog met zonnige perioden. Het wordt 8 à 9 graden. De dagen daarna gaat de temperatuur een paar graden omhoog. De bewolking neemt toe en soms valt wat regen.

Vanochtend overwegend bewolkt
Het is droog met veel bewolking en nauwelijks zon. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Vanmiddag droog, zuidoosten wat zon
We blijven te maken houden met vrij veel bewolking en in het zuiden en zuidoosten schijnt af en toe de zon. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 7 graden in het noorden tot 9 in het zuiden. Er staat een matige en in de kustgebieden vrij krachtige zuidwestenwind.

Vanavond later vanuit noordwesten regen
Het is nog een tijd droog met in het zuidoosten aanvankelijk nog enkele opklaringen. Daarna is het geheel bewolkt en halverwege de avond valt in het noordwesten wat regen. De regen breidt daarna uit over het noorden, midden en westen van het land. De wind neemt iets toe en is matig in het binnenland en vrij krachtig in de kustprovincies. Aan de noordwestkust is de wind krachtig tot hard. De temperatuur daalt naar 4 tot 7 graden, maar met de komst van de regen gaat de temperatuur iets omhoog.

Vannacht regen trekt naar zuidoosten
Komende nacht gaat het ook in het zuidoosten regenen. In het noorden en noordwesten wordt het droog en breekt de bewolking. Later in de nacht beperkt de regen zich tot het zuiden en zuidoosten van het land. In de rest van het land is het wisselend bewolkt met 2 tot 4 graden in het binnenland en 5 of 6 graden aan de kust. De wind neemt af en draait naar het westen tot noordwesten.

Morgen wegtrekkende regen, zonnige perioden
In de ochtend is het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden en enkele wolkenvelden. In het zuidoosten is het aanvankelijk bewolkt met wat regen, maar daarna wordt het ook daar droog en breekt de zon door.

Er volgt een droge middag met zon, sluierwolken en vooral in het binnenland ook stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 8 of 9 graden. Er staat een matige en in het noorden vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten.

In de avond zijn er wolkenvelden en enkele opklaringen. In de nacht naar vrijdag neemt vooral in het noorden en westen de bewolking toe. De minima liggen tussen 2 graden in het zuidoosten en 5 graden aan zee.

Vrijdag overwegend droog
Er is meer bewolking dan op donderdag en de zon krijgen we alleen af en toe te zien. In het noorden en noordoosten is het overwegend bewolkt, maar op lokaal wat regen na blijft het droog. Het wordt 9 à 10 graden.

Daarna zacht met soms een bui
De dagen daarna is het overwegend bewolkt en zo nu en dan valt wat regen. De temperatuur gaat nog wat omhoog en met 9 tot 12 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld is het begin februari 5 tot 7 graden. ’s Nachts is het met 7 tot 9 graden nauwelijks kouder dan overdag. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten tot westen.