Voeg jong erfgoed toe

31-01-2024 JOURE – Heeft u een bijzondere connectie of een uniek verhaal over een van onze objecten, gebouwen of wijken? Wij horen graag van u! Uw persoonlijke ervaringen en verhalen verrijken deze plekken en helpen ons om een rijkere geschiedenis van Fryslân te creëren.

Hoe uw verhaal toevoegen?
Het is heel eenvoudig: scroll naar beneden naar de sectie “Voorstellen” en klik op “Opmerkingen”. Hier kunt u uw verhaal delen met ons en anderen. Uw bijdrage, of het nu gaat om een nostalgische herinnering, een historisch feit, of een interessante anekdote, is van onschatbare waarde. U kunt uw verhalen indienen tot en met 17 maart.

Voeg een object of bouwwerk toe
Mist u een object, gebouw of wijk in onze lijst? Voeg deze toe tot en met 25 februari. Vertel ons waarom dit object speciaal is voor u, wie de architect is, het bouwjaar, de locatie, en de historische context. Uw lokale kennis is onmisbaar voor ons en helpt een compleet beeld van elk object te vormen.

Het belang van uw bijdrage
Door uw verhalen en informatie te delen, verrijkt u niet alleen het heden maar ook de toekomst. Toekomstige generaties kunnen begrijpen waarom bepaalde objecten waardevol zijn binnen de Fryske geschiedenis. Uw inzichten zijn cruciaal voor het behoud van de Jonge Friese monumenten (1965-2000).

Wat gaan we doen met uw bijdrage?
Men kan nu en later teruglezen waarom een object waardevol is voor iemand en hoe dit bijdraagt aan verhalen van de Fryske geschiedenis, het verhaal van Fryslân.

Waarom meedoen?
Door deel te nemen, heeft u invloed op de waardering van jong erfgoed in Fryslân en draagt u bij aan de argumenten voor hun behoud.

Inspiratie nodig?
Bent u op zoek naar inspiratie? Bekijk en beluister hier de verhalen van Ton HoekstraFoppe Hemminga en Herman Wesselink

VOEG TOE