Reisdocument aanvragen? Doe het op tijd!

30-01-2024 JOURE – De gemeente verwacht dit jaar extra drukte rond het aanvragen van paspoorten. In 2014 is de geldigheid van een paspoort of identiteitskaart aangepast naar 10 jaar in plaats van 5 jaar. Wilt u een reisdocument? Vraag het dan tijdig aan.

Wat betekent dit voor u?
Vanaf 2024 verlopen de eerste reisdocumenten met een geldigheid van 10 jaar. Veel inwoners komen rond dezelfde periode hun paspoort of identiteitskaart verlengen en ophalen. U zult merken dat hierdoor onze wachttijd voor het inplannen van een afspraak omhoog gaat.

Werken op afspraak
We willen tijd, aandacht en ruimte voor u reserveren, zodat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Wees de drukte voor. Maak vier weken voordat uw paspoort of identiteitskaart verloopt een afspraak. Dan weet u zeker dat u het nieuwe document op tijd in handen heeft voor bijvoorbeeld uw vakantie. U kunt hiervoor een persoonlijke afspraak maken.

De piek in de aanvraag van reisdocument zorgt ook voor een langere wachttijd voor het vernieuwen van uw rijbewijs. Verlengen van uw rijbewijs kan ook online, via DigiD. Na een paar dagen kunt u het rijbewijs (na het maken van een afspraak) ophalen. De voorwaarden en hoe het werkt staan op de pagina rijbewijs.

Komt u er online niet uit?
Komt u er online niet uit? Dan kunt u ons bellen op 14 05 14. Ook bent u tijdens onze openingstijden welkom op het gemeentehuis of één van onze servicepunten. Wij helpen u graag verder