Mooie resultaten voor heren turnen CSC Joure

18-01-2024 JOURE – Voor de jongens van CSC Joure stond afgelopen weekend de eerste wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd vond plaats in de turnhal in Heerenveen. De jongens hebben de afgelopen maanden hard getraind voor deze wedstrijd en ze hebben dan ook allemaal mooie resultaten behaald!
In de ochtend mochten David Pereira Corrêa en Leander Smit samen uitkomen in de groep Instap B. Samen met nog 2 andere turners van SVT en GVV vormden zij samen een team. Voor David en Leander was dit hun eerste officiële wedstrijd en hebben zij het ontzettend goed gedaan. Zij hebben dan ook met hun team de 2de plaats behaald!

Ook mocht Thomas van Prooijen in de eerste wedstrijd starten. Hij komt uit in de klasse Pupil B. Ook in deze klasse turnen de jongens teamwedstrijden. Thomas vormt samen met WIK-FTC en CSC’45 een team. Helaas blesseerde Thomas zijn enkel tijdens de vloeroefening, waardoor hij niet zijn oefening op de brug en de sprong kon laten zien. Wel kregen Thomas en zijn teamgenoten de gouden medaille. We hopen dat Thomas snel herstelt voor de volgende wedstrijd!

Aan het begin van de middag mochten de laatste 3 jongens hun wedstrijd beginnen. Thijs Brandenburg en Jesse Houwer kwamen uit in de klasse Pupil C. Ook voor hen was het een teamwedstrijd. Helaas waren 2 andere turners niet komen opdagen en konden ze dan ook niet in de prijzen vallen, omdat ze hierdoor niet genoeg punten konden scoren. Wel hebben Thijs en Jesse enorm hun best gedaan en mooie scores behaald. Ook hebben ze een mooie groei laten zien. Ze kregen de medaille voor de 5de plek omgehangen.

Matthijs Busser kwam uit in de klasse Jeugd B. In deze categorie komen 4 jongens uit en ze turnen een individuele wedstrijd. Helaas waren 2 jongens afwezig. Matthijs heeft de afgelopen maanden hard moeten werken om een flinke groei door te maken. Hij liet dan ook mooie en nette oefeningen zien en dit leverde hem de 1ste prijs op.

Over minder dan een maand, zaterdag 10 februari, staat alweer de volgende wedstrijd op het programma en gaan de jongens van CSC Joure weer hard door met trainen onder leiding van Jeroen van Ewijck.