50.000 euro schade door vernielingen tijdens afgelopen jaarwisseling

12-01-2024 JOURE – Tijdens de afgelopen jaarwisseling is er in gemeente De Fryske Marren voor zo’n 50.000 euro aan schade aangericht. Dit is fors meer dan vorig jaar, toen het totaalbedrag aan vernielingen uitkwam op zo’n 10.000 euro. De kosten voor de preventieve maatregelen zijn niet meegenomen in het totaalbedrag.

Bakhuizen grootste kostenpost
De grootste kostenpost van de afgelopen jaarwisseling was in Bakhuizen, waar op meerdere plekken schade was aan het wegdek door brandjes en vuurwerk. De totale kosten zijn ongeveer 25.000 euro.

Straatkolken
Daarnaast worden er ieder jaar straatkolken vernield doordat er knalvuurwerk in putten wordt gegooid. Pas in de loop van 2024 wordt duidelijk hoe groot deze schade is. Hierbij is de gemeente afhankelijk van de meldingen die gedurende het jaar binnenkomen.

Herstelwerk
Het komende jaar wordt de schade hersteld, zoals het vervangen van de verkeersborden en het herstellen van het asfalt.