Receptie in verband met 200 jaar Doopsgezinde kerk Joure

06-01-2024 JOURE – Zondag 7 januari is de eerste activiteit die wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de doopsgezinde kerk te Joure. De start van dit jubileumjaar begint met een receptie. Ontmoeting en kennismaking met onze gemeente staat hierbij centraal.

Tijdens de receptie wordt een informatiefilm over de Doopsgezinde Gemeente Joure en haar kerkgebouw getoond. Deze opname, gemaakt door Albert Jan de Boer, geeft een goed beeld van de gemeente en hoe het gebouw er na 200 jaar uitziet en functioneert.

Na de film wordt er een plaquette onthuld. Deze plaquette, op het kerkplein achter het hek, laat zien hoe de geschiedenis van de doopsgezinde kerk samenvalt met waar de gemeente voor staat.

Wanneer
– Zondag 7 januari van 14.30 tot 18.00 uur