Brand in Rutten – rookwolken boven De Fryske Marren

03-01-2024 RUTTEN – Er woedde gister een grote brand in Rutten. Er waren ook rookwolken boven De Fryske Marren. De brand bij het bedrijf begon om 08.00 uur. Omwonenden werden omstreeks 11.30 uur gewaarschuwd om hun ramen en deuren dicht te houden vanwege de rook en glasdeeltjes die van zonnepanelen los zijn gekomen en mee werden vervoerd door de wind. Om 12.30 uur kwam het bericht om ook ventilatie systemen uit te zetten.

Door de rook en stevige wind kunnen de glasdeeltjes ook verder verspreid worden dan alleen in de directe omgeving. Als u glasdeeltjes vindt, raak deze niet aan en ruim de deeltjes niet zelf op. Laat de deeltjes liggen. Omstreeks 21.00 uur bleek de brand voor het grootste gedeelte geblust en is men begonnen met nablussen.