Gemeente: Ziekenhuis scenario meest geschikt

02-01-2024 JOURE – Op het prikbord van gemeente de Fryske Marren kon worden aangegeven welke voorkeur mensen ten aanzien van de driehoek die zich aan de rand van Joure bevindt tegenover de driehoek tussen McDonalds en Swimfun. Ondanks dat het scenario op de 2e plaats is geëindigd lijkt het voor het de meest logische invulling te zijn.

Naast wandelpaden en een kinderboerderij is er ook ruimte voor een pluktuin en een groene buffer waar dieren voedsel kunnen vinden. Dit is nog naast de praktische invulling van onder andere een parkeerkelder, geluidswal met zonnepanelen, fietstunnel en een extra aansluiting vanaf de snelweg naar het ziekenhuis.

Het ziekenhuis stond niet online als apart prikbord, omdat dit vraagstuk nog niet speelde bij de start
van het project. Vanwege de omvang en de vele vragen uit Joure heeft het projectteam ervoor
gekozen het onderwerp ‘ziekenhuis’ als één van de 4 scenario’s verder uit te werken, om zoveel
mogelijk vragen, zorgen en ideeën op te halen bij de bewoners van Joure.

4 scenario’s
Overige ideeën die er spelen voor de invulling zijn een woonscenario, een sport en voorzieningen scenario en een groen en biodiversiteit scenario.

Gemeenteraad
De scenario’s zullen niet meer worden aangepast echter kunnen mensen nog wel opmerkingen plaatsen bij de verschillende scenario’s via deze link. De gemeenteraad zal verder geen invloed meer hebben op de schetsen die nu voor liggen echter zal de gemeenteraad wel bepalen welk scenario er verder uit zal worden gewerkt.