Voorlopig vrij zacht en wisselvallig

27-12-2023 JOURE – Een gebied met lichte regen trekt over het land. Vanmiddag is het een tijd droog, maar wel met veel bewolking. Het wordt 9 tot 11 graden. Vanavond volgt opnieuw regen. Morgen komen enkele buien voor en schijnt af en toe de zon. Met 12 graden is het erg zacht. De dagen daarna verlopen wisselvallig en in het weekend daalt de temperatuur enkele graden.

Vandaag bewolkt met af en toe regen
Het is bewolkt en een gebied met lichte regen trekt van zuidwest naar noordoost over het land. Vanmiddag is het op veel plaatsen droog, maar het blijft wel bewolkt met uiteindelijk maxima tussen 9 en 11 graden. In de avond trekt van west naar oost weer regen over het land. De zuidenwind is eerst zwak tot hooguit matig, maar wordt in de loop van de dag vrij krachtig boven land tot mogelijk hard aan zee.

Morgen veel wind en opnieuw buien
In tegenstelling tot woensdag is de zon op donderdag wat meer te zien, maar daar staat wel tegenover dat het flink waait. Boven land is de zuidwestenwind vrij krachtig, aan zee mogelijk hard met daar ook kans op zware windstoten. Het weerbeeld laat daarbij een mix zien van wolken, zon en zeker later op de dag enkele stevige buien die van west naar oost overtrekken. Bij maxima rond een graad of 11 blijft het erg zacht voor de tijd van het jaar, want normaal mogen we maxima rond 6 graden verwachten eind december.

Vrijdag natte start van het weekend
Ook vrijdag staat in het teken van wisselvalligheid. Het is bewolkt en met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind worden regelmatig neerslaggebieden aangevoerd. Vooral in het zuidoosten van het land kan het af en toe flink plenzen. De maxima liggen zo rond 9 of 10 graden.

Daarna voorlopig nat en soms onstuimig
Ook in het weekend van Oud en Nieuw blijft wisselvalligheid de klok slaan. Vanaf het westen regent het vaak en de zon zien we niet of nauwelijks. De temperatuur gaat wel iets omlaag met op zaterdag maxima van 7 of 8 graden en zondag, oudjaarsdag, nog een graadje lager. Zeker op oudjaarsdag zou het daarbij wel eens onstuimig kunnen worden met flink wat wind.