Onstuimige dagen met veel wind

20-12-2023 JOURE – De dagen verlopen ronduit onstuimig. Dagelijks trekken buien of regengebieden over het land en dit gaat gepaard met flink wat wind. Vooral morgen staat er veel wind en zijn kans op windstoten. Tot en met donderdag is het zacht met maxima die uitkomen tussen 7 en 12 graden. Vanaf vrijdag zet de temperatuur een daling in en kunnen buien mogelijk ook wat hagel produceren.

Wisselvallig en veel wind
Ook woensdag houden we het zeker niet droog. Er staat een wisselvallige dag op het programma met veel wind. In de ochtend trekken buien over het land. De meeste zijn weggelegd voor de noordelijke helft. In het zuiden is het vaker droog. In de middag trekt wederom een regengebied over het land en kan het overal enige tijd regenen. Het blijft zacht met maxima die uitkomen tussen 7 en 9 graden. Hierbij staat een matige tot aan de kust harde westenwind, 4-7 Bft. In de loop van de avond wordt het vanuit het westen vaker droog.

Morgen onstuimig
Er trekken opnieuw buien en regengebieden over het land. Tussen de buien door zijn er ook droge intermezzo’s, maar de zon krijgen we nauwelijks te zien. Met 10 tot 12 graden is het nog zachter dan de voorgaande dagen, maar aangenaam is het buiten niet want het wordt een onstuimige dag. Er staat een zeer stevige westen- tot noordwestenwind die gedurende de namiddag en avond verder in kracht toeneemt. Er komt uiteindelijk een vrij krachtige tot stormachtige wind te staan, 5-8 Bft. Mogelijk komt het op de Waddeneilanden tot een officiële storm. Bovendien zijn vooral aan de kust windstoten mogelijk van ruim 100 km/uur.

Vrijdag guur weertype
De wind zoekt wat meer de noordwesthoek op waardoor koudere lucht wordt aangevoerd. De maxima komen uit tussen 6 en 9 graden. Overdag komen talrijke buien voor, mogelijk ook met hagel. Door de combinatie met veel wind en mogelijk ook zware windstoten is het guur buiten. De stevige noordwestenwind neemt in de loop van de middag en avond geleidelijk wat in kracht af. In de avond trekt wederom een regengebied over het land.

Hierna aanhoudend nat, temperatuur onzeker
De dagen hierna blijft het wisselvallig met geregeld neerslaggebieden of buien die overtrekken. De verwachting in temperatuur wordt onzekerder, maar echt winterweer lijkt er op de kerstdagen helaas niet in te zitten. Dat betekent dat de kans op een witte kerst dit jaar wederom zeer klein is.