Digitaalhuis Bibliotheek Joure

19-12-2023 JOURE – De Bibliotheek in Joure is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die op dinsdagmiddag tussen 13.30 en15.30 mensen in het Digi-Taalhuis willen helpen beter te leren lezen, schrijven of met de computer omgaan.

Werkzaamheden
In de Bibliotheek kun je terecht voor verschillende gratis cursussen en workshops in taal en rekenen. De lessen worden aangepast aan de wensen van de cursist. De één wil graag zijn leestempo en woordenschat verhogen of wegwijs worden in spelling en grammatica. Andere cursisten willen leren om goede e-mails te schrijven en formulieren in te vullen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om deze mensen te begeleiden.

Profiel
Van de vrijwilligers wordt gevraagd dat zij mensen graag iets willen leren, geduld hebben en affiniteit hebben met de Nederlandse taal. Verder ben je digitaal vaardig, sociaal en enthousiast en heb je affiniteit met de doelgroep. Je wordt begeleid door een docent van het Firda en kunt natuurlijk ook op de hulp van de andere vrijwilligers rekenen. 

Meld je aan!
Lijkt dit je leuk en ben je geïnteresseerd in deze vacature, meld je dan aan als vrijwilliger via deze link. Let op: Dit is een doorlopende vacature. Doordat het aantal deelnemers sterk wisselt kan het zijn dat we op dit moment genoeg vrijwilligers hebben of dat we je juist heel hard nodig hebben. Neem contact op met het VIP! of met de Bibliotheek en we vertellen je meer.