Af en toe zon

15-12-2023 JOURE – Tijdens de vroege ochtenduren kan in het uiterste oosten nog een enkele bui vallen, maar dit trekt snel weg. Het wordt overal droog met wolkenvelden en vooral in de kustprovincies ook geregeld zonneschijn.

Vanmiddag droog, vooral in het westen geregeld zon
Het is droog met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. In de kustgebieden gaat het vooral om sluierbewolking en hier schijnt de zon makkelijk doorheen. In het oosten heeft de zon het lastiger. Bij een zwakke tot aan zee matige westen- tot zuidwestenwind stijgt de temperatuur 8 tot 10 graden. Hiermee is het aan de zachte kant voor de tijd van het jaar, Middagwaarden rond 6 graden zijn gebruikelijk voor december.

Vanavond opklaringen
Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Later in de avond en tijdens de nacht naar zaterdag breiden de opklaringen zich vanuit het westen uit. Regionaal kan het nevelig of mistig worden. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind daalt de temperatuur naar gemiddeld 5 graden. Vlak aan zee kan het soms vrij krachtig waaien.

Morgen vaak grijs
Het blijft de hele dag droog met veel bewolking en op verschillende plaatsen ook af en toe zonneschijn. De grootste kans op zon is weggelegd voor het westen en de Limburgse heuvels. In sommige regio’s is de zon niet of nauwelijks te zien en blijft het de hele dag grijs. Het wordt circa 10 graden bij een overwegend matige zuidwestenwind.

Zondag wederom droog
Er staat opnieuw een droge dag op het programma met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige momenten. De maximumtemperatuur ligt op zo’n 10 graden en de zuidwestenwind is weer matig van kracht. Hiermee is het prima weer voor een mooie wandeling door de natuur.

Na het weekend nemen de neerslagkansen toe
In de nieuwe week laten we het droge weerbeeld achter ons. De neerslagkansen nemen namelijk toe. De wind komt uit westelijke richting en hierdoor kunnen gebieden met buien of regen vanaf de Atlantische Oceaan onze omgeving makkelijk bereiken. Overdag is het zo’n 10 graden en tijdens de nachten komt het kwik rond 7 graden uit. Later volgende week wordt de verwachting een stuk onzekerder.