Raadsfracties GroenLinks en PvdA De Fryske Marren fuseren  

12-12-2023 JOURE – De fracties van PvdA en GroenLinks in de gemeenteraad van De Fryske Marren, gaan per 1 januari 2024 verder als één fractie. Dit hebben beide fracties vandaag bekend gemaakt aan hun achterban.  

Na steeds intensievere samenwerking in de raad en een gezamenlijke campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen, is dit voor beide fracties een logische stap. De gezamenlijke fractie zal verdergaan onder de naam GroenLinks-PvdA.   

Met het samengaan van de PvdA fractie (3 zetels) en GroenLinks (2 zetels) ontstaat een fractie van 5 zetels. Beide partijen maken onderdeel uit van de coalitie en leveren samen twee wethouders. Het is de ambitie om over twee jaar mee te doen met een gezamenlijke lijst aan de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe fractie zal op korte termijn uit haar midden een fractievoorzitter en vicefractievoorzitter kiezen.