Brug bij Spannenburg dicht voor gemotoriseerd verkeer

11-12-2023 SPANNENBURG – De brug bij Spannenburg is deze afgesloten voor vracht- en autoverkeer. Sinds vanochtend 07.00 uur is de brug afgesloten. De afsluiting vindt plaats tot vrijdagmiddag 16.00 uur. Verkeer zal moeten omrijden via de A6, A7 en de N354. Landbouwverkeer wordt omgeleid middels het Prinses Margrietkanaal in Lemmer. De omleidingen worden met gele borden aangegeven. Fietsers en wandelaars kunnen nog wel over het fietspad.

Slechte kwaliteit van wegdek
Rijkswaterstaat laat aan beide kanten van de brug een nieuwe laag asfalt aanleggen. Later tussen april en juni 2024 moet er nog een definitieve slijtlaag op het asfalt worden aangebracht. Uit eerdere inspectie bleek dat het asfalt snel slechter wordt. Reden is het extra verkeer wat er overheen rijdt sinds er aan de Prinses Margriettunnel tussen Sneek en Joure wordt gewerkt.

Sinds 2018 geen vrachtverkeer toegestaan
De brug bij Spannenburg verkeert al jaren in slechte staat, daarom is er in 2018 al een verbod voor zwaar vrachtverkeer ingesteld. De brug is in 1949 gebouwd.