Bestemmingsplan wordt omgevingsplan, wat gebeurt er met mijn (bouw)plan?

11-12-2023 JOURE – De Omgevingswet geldt vanaf 1 januari 2024. Deze wet vervangt alle wetten en regels voor wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water die de gemeente nu gebruikt.

Het instrument bestemmingsplan bestaat vanaf 1 januari 2024 niet meer. Daar komt het omgevingsplan voor in de plaats. De gemeente kan op dit moment geen nieuwe bestemmingsplannen meer maken. Daarvoor is de tijd tot 1 januari te kort. Toch zijn er wel mogelijkheden om aan initiatieven mee te werken.

Wat zijn de mogelijkheden voor uw (bouw)plan?
Heeft u als inwoner of bedrijf een (bouw)plan dat niet binnen het huidige bestemmingplan past en wilt u weten welke mogelijkheden u heeft als u medewerking wilt vragen voor uw project? Kijk dan op de pagina Omgevingswet/omgevingsplan en klik op de vraag ‘Mijn (bouw)plan past niet binnen het huidige bestemmingsplan, wat nu?’.