Gemeenteraad voor centrale huisvesting Herema State

05-12-2023 JOURE – Tijdens de raadsvergadering op 29 november heeft de raad ingestemd met het ontwerp voor de centrale huisvesting Herema State.

Niet iedereen is het echter eens met het besluit. Zo stemden Kleurrijk De Fryske Marren, de VVD en Burgerpartij De Fryske Marren. Die laatste viel er met name over dat er ten aanzien van het eerste plan 700 vierkante meter ingeleverd is in de plannen en dat er 40 minder werkplekken beschikbaar zijn. ‘Waar er begonnen is met een budget van 6,1 miljoen euro voor de uitbreiding van het gemeentehuis komt nu de teller op ruim 9 miljoen euro’.

Ook de VVD was duidelijk in haar beweegredenen. De kosten voor de werkplekken zijn door het extra budget gestegen naar €180.000,- per werkplek. ‘Dat is in deze tijd niet te verantwoorden. Ook zijn er in het afgelopen jaar 50 nieuwe mensen bij de gemeente komen werken, dat zou dus betekenen dat de werkplekken dan ook gelijk zijn ingevuld.’ aldus Ivo de Wolff.

Gemeente De Fryske Marren werkt aan een totaalaanpak voor de uitbreiding van het gemeentehuis in Joure. Naast de uitbreiding van het gemeentehuis worden ook Park Heremastate, de parkeervoorziening en Herema State 5 (gebouw bij de toegangspoort) meegenomen.