Bouw van 46 sociale huurwoningen aan De Scharcamp en De Finne in Joure van start

04-12-2023 JOURE – Er is gestart met de bouw van 46 sociale huurwoningen aan De Scharcamp en De Finne in Joure. Dit in opdracht van woningcorporatie Accolade. De 40 woningen die er stonden zijn afgelopen zomer gesloopt. Naar verwachting zijn de huizen in de zomer van 2024 klaar om bewoond te worden.

46 nieuwe energiezuinige woningen
Er worden 46 woningen teruggebouwd, dit zijn 6 woningen meer dan er stonden. Het zijn kleine eengezinswoningen in een rij. De woningen hebben een eerste verdieping met schuine kap. Hier bevinden zich twee slaapkamers, een badkamer en tweede toilet. Ook is er een tuin met losse berging. Op het dak liggen 8 zonnepanelen. De huurprijs valt onder de sociale huurtoeslaggrens.

Bewoners kunnen terugkeren
Alle oud-bewoners hebben een andere plek gevonden. Oud-bewoners die dat willen mogen met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw.

De planning
De eerste boorpalen zitten inmiddels in de grond. Hiermee is de start voor de fundering van de begane grondvloer gemaakt. In december worden de fundatiebalken geplaatst. Vervolgens starten in januari de werkzaamheden voor het plaatsen van de betoncasco’s. Dit is de dragende constructie van de woning. Accolade verwacht dat geïnteresseerde huurders begin 2024 kunnen reageren op de woningen via www.frieslandhuurt.nl. De oplevering van de woningen staat gepland voor de zomer van 2024.

Meer info 
Wilt u op de hoogte blijven van de bouw? Houd de projectpagina van Accolade in de gaten: www.accolade.nl/Finne