Maaike Meindertsma plaatst zich voor 1/2e finale senioren

27-11-2023 JOURE – Zaterdag 25 november was de 1e kwalificatiewedstrijd voor de senioren in Dokkum. Voor Silke Roossien was dit de eerste landelijke wedstrijd sinds jaren, dus dat was heel spannend. Ze begon op vloer en turnde een hele nette oefening en behaalde hierop ook de 5e plaats.

Robin Kort turnde vanwege een knieblessure alleen de brug, maar kreeg hierdoor wel punten die worden opgeteld bij de volgende twee kwalificatiewedstrijden. Maaike Meindertsma en Nynke Smeltink moesten beide op balk beginnen wat altijd voor extra zenuwen zorgt. Nynke zette een goede balkoefening neer, maar moest helaas wel een val incasseren. 

Maaike turnde een hele stabiele wedstrijd en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Ook is ze hierdoor direct geplaatst voor de halve finale!