Brug Uitwellingerga op 4 tot 8 december afgesloten

26-11-2023 JOURE – Brug Uitwellingerga is van maandag 4 december 07.00 tot en met vrijdag 8 december 16.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege het aanbrengen van nieuw asfalt en versterkingswerkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de brug.

Wat gaat er gebeuren bij brug Uitwellingerga?
Er wordt nieuw asfalt aangebracht op de aanbruggen – de niet beweegbare delen – aan beide kanten van de brug. Daarnaast worden de eerste versterkingswerkzaamheden aan het beweegbare deel van de brug uitgevoerd. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf de onderzijde van de brug en kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer er geen verkeer over de brug rijdt.

Omleiding via A7
Het verkeer wordt omgeleid via de A7. Voor het landbouwverkeer of verkeer dat niet door de Prinses Margriettunnel past, geldt dat zij tijdens deze periode een andere route moeten nemen. Wij realiseren dat dit voor deze groep weggebruikers helaas leidt tot langere reistijd.

Hinder op uw route?
Zoek op route of wegnummerRouteWegnummerVanNaarZoeken

Waarom wordt gewerkt aan de brug?
Uit meerdere inspecties is gebleken dat de staat van de brug sneller achteruit gaat dan voorzien. Dit heeft naast de leeftijd van de brug (1939) te maken met het zwaarder wordende verkeer en de extra belasting door de tijdelijke stremming en beperkingen bij de Prinses Margriettunnel.

Op 14 november 2023 zijn daarom al maatregelen genomen. De rijstrook is verplaatst en versmalt naar 3,5 m en wordt de brug elke dag gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de (vaar)weggebruikers veilig kunnen passeren. Ook worden op korte termijn borden geplaatst die een gewichtsbeperking van 50t op de brug aangeven, waarbij vrachtverkeer wordt geadviseerd via de A7 te rijden. Mocht het noodzakelijk zijn, dan neemt Rijkswaterstaat meer maatregelen.

Volgend jaar meer werkzaamheden aan brug Uitwellingerga
Begin 2024 voert Rijkswaterstaat nog meer werkzaamheden uit. Er wordt dan een definitieve slijtlaag over het asfalt aangebracht. Ook vinden dan nog meer versterkingswerkzaamheden aan de brug plaats. Over de hinder tijdens deze werkzaamheden wordt later gecommuniceerd. Rijkswaterstaat streeft ernaar om de meest urgente versterkingswerkzaamheden voor de zomer te hebben afgerond.