Thema rondleidingen Museum Joure

25-11-2023 JOURE – Tijdens de Open Museum Maand zijn er iedere donderdag en zaterdag om 13.30 en om 15.00 uur themarondleidingen, afwisselend over Douwe Egberts, de Jouster maakindustrie en algemene rondleidingen.

De rondleiders vertellen tijdens de thema-rondleiding ‘De Wereld van DE” mooie verhalen over dit wereldwijd opererende bedrijf en nemen de bezoekers mee door de panden van Museum Joure. Daar zie je onder andere het eerste winkeltje van D.E., de Witte Os. Ook neem je een kijkje in de prachtige salons en de ‘mooie kamer’ van de voormalige eigenaren van Douwe Egberts, ruimtes die normaal voor publiek gesloten zijn. 

In de thema-rondleiding “De wereld van de oude Jouster maakindustrie” vertellen de rondleiders mooie verhalen over de Jouster klokkenmakers en laten de mooiste klokken in de collectie zien, over de kopergieters van Keverling en de mooie metaalwarenfabriek, over de zilver & goudsmeden en de Jouster drukkers. De algemene rondleiding neemt u mee door het gehele museum. Voor een goed overzicht wanneer welke rondleiding plaatsvindt, adviseren we u om naar de website van museumjoure.nl te gaan.

Van tevoren opgeven via de site is aan te raden, want vol=vol. Deelnemers betalen alleen de reguliere entreeprijs voor het museum. Met een voucher voor de Open Museummaand is de entree en de rondleiding dus gratis! 

Datum:
– Zaterdag 25 november
Algemene rondleiding om 13.30 uur en om 15.00 uur

– Donderdag 30 november
Algemene rondleiding om 13.30 uur en om 15.00 uur