Voorleeswedstrijd OBS De Schakel

24-11-2023 ROTSTERHAULE – Vanochtend was er een geweldig spannende voorleeswedstrijd op OBS De Schakel in Rotsterhaule. Met alle leerlingen, het team en een aantal ouders als publiek werd er door vijf leerlingen fantastisch voorgelezen. De vijf kanshebbers lazen allen heel goed voor, mooi op tempo en met intonatie en soms met verschillende stemmetjes.

Winnares Brecht Woudstra (groep 8) heeft uiteindelijk gewonnen. De jury, bestaande uit wethouder van De Fryske Marren Barbara Gardeniers en Anna Molleman beleidsadviseur onderwijs en bestuurder van Ambion, vonden dat Brecht naast het prachtige voorlezen ook heel goed in staat was de luisteraars mee te nemen in het spannende verhaal. “Je proefde het zout bijna op je lippen en je kon je helemaal voorstellen hoe het op de 6e juni 1944 voor de kust van Frankrijk er aan toe is gegaan”, aldus Jarina Caspers directeur van de openbare basisschool in Rotsterhaule.

“De leerlingen hingen aan haar lippen en menig leerling zal het spannende boek van Brecht willen lezen. De titel van het boek, geschreven door Alan Gratz, vertelt eigenlijk al precies waar het over gaat ‘D-Day, de dag dat alles veranderde. Zeker de moeite waard om te lezen als je meer van de tweede wereldoorlog wilt weten.”

(Foto: Jarina Caspers)