Prinses Margriettunnel ’s nachts tussen 20 en 24 november afgesloten

19-11-2023 JOURE – In opdracht van Rijkswaterstaat worden in de avonden en nachten van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november 2023 werkzaamheden uitgevoerd aan de rijstroken in de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Joure en Sneek.

Verandering in ballast
Op de 2 beschikbare rijstroken in de Prinses Margriettunnel liggen betonblokken, zogenaamde legioblokken. Deze blokken zijn geplaatst als extra ballast om ervoor te zorgen dat de tunneldelen niet omhoog kunnen komen. Deze legioblokken worden deels vervangen door stalen rijplaten.

Het voordeel van deze platen is dat ze gemakkelijker hanteerbaar zijn en ook nog eens zwaarder zijn dan de legioblokken. En dat komt de stabilisatie van de tunneldelen tijdens de herstelwerkzaamheden van de Prinses Margriettunnel ten goede.

Zwaar materieel
In de eerste 2 avonden en nachten wordt de rijstrook van Joure naar Sneek afgesloten. Met behulp van zwaar materieel vindt dan de wisseling plaats tussen de blokken en rijplaten. De laatste 2 avonden en nachten wordt de rijstrook van Sneek naar Joure afgesloten. Daar vinden dan dezelfde werkzaamheden plaats. De werkzaamheden starten iedere avond om 19.00 uur en worden ’s ochtends om 05.00 uur afgerond.

Omleidingsroutes en langere reistijd
De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Houd rekening met de nachtelijke afsluitingen en een langere reistijd.

Meer informatie A7 Prinses Margriettunnel
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op onze projectpagina A7: herstel Prinses Margriettunnel. Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met Rijkswaterstaat.