Herfstwandeling door het eeuwenoude Rysterbosk

19-11-2023 RIJS – Vlakbij Rijs ligt het Rysterbosk. Hier kun je heerlijk wandelen over de statige lanen, uitkijken over het IJsselmeer en een bezoek brengen aan het sprookjesachtige vredestempeltje. Tijdens deze wandeling is er speciale aandacht voor de veranderde natuur in de herfst. Met het koude seizoen op komst, korte dagen en een laag zonnetje, moet het leven in het bos zich op de toekomst voorbereiden. Het bos en de dieren maken zich klaar voor de winter. Een wintervoorraadje aangelegd, een dikke pelsjas aangeschaft, ondergronds gegaan, wat is de natuur toch sterk en creatief!

Als bomen konden praten…
… dan zou het in het Rysterbosk nooit meer stil zijn. In de 17de eeuw is dit bos aangelegd door een familie die niet voor het geluk geboren was. Het begon met een mislukte aanleg van een succesvolle tabaksplantage en vervolgens gaf de landheer zijn fortuin stukje bij beetje weg aan de arme mensen in de omgeving. Het bos werd zelfs enkele weken gebruikt voor de lancering van V2 raketten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een plek om herinneringen te maken
Ondanks de ongelukkig voorgeschiedenis van de oprichtersfamilie kent het Rysterbosk prachtige oude bomen (ook wel woudreuzen genoemd), die veel hebben meegemaakt. Grote dikke eiken en beuken die het bos een statig karakter geven en waarin vele bosbewoners zich terugtrekken.

Ga mee op pad met onze enthousiaste natuurgids en leer meer over de veranderingen die de natuur doormaakt in de seizoenen. Trouwens, waardoor ontstaan die wisseling van seizoenen? Oftewel een unieke boswandeling voor het hele gezin!

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).