Verhalenavond Friesland

15-11-2023 WIJCKEL – Verhalenavond is het vervolg op de verhalen waarmee Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 begon. Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, ziekenhuizen, cafés, overheidsgebouwen, bibliotheken, bij verenigingen en bedrijven.

Ook jij hebt een verhaal
Iedereen heeft wel een verhaal. Op Verhalenavond is er voor elk verhaal een luisterend oor. Je hoeft echt geen literaire vertellingen te houden, maar gewoon een verhaal zoals je die aan een ander vertelt. Dingen die gebeurd zijn, die je hebt meegemaakt, die je weet over de omgeving, of iets wat niet iedereen weet.

Thema Verhalenavond
Het thema van dit jaar is ‘Myn Reis’. Een uitnodiging om te vertellen over je droomreis of over die innerlijke reis, die jouw leven heeft gevormd of misschien over die reis die je nog wilt gaan maken. En al die andere verhalen, geïnspireerd op dit thema want jij bepaalt zelf, waar jouw verhaal over gaat.

Deze verhalen kun in Wijckel komen beluisteren:
– Beethoven 9 en Lowlands door Foekje Ybema-Zysling
– De rjochtfeardige door Sytse Bouwhuis
– Mijn reis door het onderwijs door Aaltje Groenendal-Wildschut
– De CAMINO naar Santiago door Ben van der Vegt

De verhalen zijn te beluisteren aan de Dokter Hattinkstrjitte 1 te Wijckel. Meer informatie is te vinden op https://verhalenavond.nl