Bewolkt, buien en een stevige wind

10-11-2023 JOURE – Op de meeste plaatsen is het bewolkt en vooral aan de kust komen buien voor. Gedurende de ochtend valt in het noorden en zuidoosten af en toe regen. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Vanmiddag wisselvallig herfstweer
De bewolking blijft ook vrijdagmiddag het weerbeeld bepalen. Naast de bewolking vallen, vooral in de kustgebieden, enkele buien. Mogelijk opnieuw met onweer. Later in de middag krijgen de zuidelijke provincies weer met regen te maken. De zuidwestenwind is eerst matig tot soms vrij krachtig, maar neemt later in de middag af naar overwegend zwak. Het wordt 9 graden in het noordoosten tot 11 graden aan de westkust. In Amsterdam, Utrecht en ’s-Hertogenbosch komt het kwik op 10 graden uit.

Vanavond zuiden regen, aan zee buien
In delen van Noord-Brabant en Limburg valt eerst geruime tijd regen, elders is het tijdelijk droger. In de loop van de avond krijgen de kustprovincies wederom met buien vanaf de Noordzee te maken. Tijdens de nacht naar zaterdag blijven de kustgebieden met buien te maken houden. Landinwaarts is het meestal droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. Tijdens opklaringen koelt het af naar 4 of 5 graden. Vlak aan zee komt de minimumtemperatuur rond 7 graden uit.

Morgen buien, maar ook zon
Er staat een vrij vriendelijke novemberdag op het programma. Droog wordt het echter niet, want er trekken enkele buien over. Tussendoor schijnt geregeld de zon. Wanneer de zon een tijdje schijnt is het gelijk prima weer voor een mooie herfstwandeling. De temperatuur stijgt naar 11 graden bij een matige tot aan zee vrij krachtige westen- tot noordwestenwind. De nacht naar zondag verloopt vrij koud met minima tussen 1 en 4 graden. Lokaal kan het tot grondvorst komen.

Zondag koude start, overdag geregeld zon
De tweede weekenddag gaat koud van start: om 8:00 uur is het op grote schaal slechts 3 tot 6 graden. Uiteindelijk loopt de temperatuur op 9 of 10 graden. De wind is matig uit zuidwestelijke richtingen. De zon schijnt geregeld en op een enkel buitje na blijft het veelal droog.

Voorlopig herfstachtig
De wind blijft in een zuidwesthoek, waardoor geregeld regengebieden of buien vanaf de Atlantische Oceaan onze omgeving makkelijk kunnen bereiken. Maandag is de verwachting in temperatuur nog onzeker, maar dinsdag lijkt het beduidend zachter te worden.