Carla Wink en Rianne Witteveen – De keramiste en graficus samen op pad

09-11-2023 OUDEMIRDUM – Sinds jaar en dag vinden Carla Wink en Rianne Witteveen elkaar in kunstzinnige projecten. Zo gemakkelijk als dat gaat, komt volgens henzelf door een aantal belangrijke overeenkomsten: beide hebben ze hun ‘arbeidswortels’ in de geestelijke gezondheidszorg, ze hebben allebei een creatief brein, en ze werken vanuit overlappende thema’s.

Ode aan de natuur
Na gezamenlijke projecten in Amersfoort, Soesterberg en Doorn exposeren Carla en Rianne in Bezoekerscentrum Mar & Klif. Bewonder tot 31 maart 2024 hun gezamenlijke werk ‘Ode aan de natuur’ en individueel werk van de keramiste en graficus.

Het gezamenlijke werk betreft een zwerm exoten. “We vroegen ons af, exoten… je komt ze overal tegen. En niet alleen in de natuur. Dus, wanneer is iets eigenlijk een exoot? En wie bepaalt dat eigenlijk?”, aldus de makers. “In dit werk komen keramiek en grafiek samen door toevoeging van de grafische techniek ‘monotype’ bij een deel van de exoten.”

Rianne Witteveen
Rianne’s werk staat voor verbondenheid, connectie, de mens. In deze expositie laat zij ‘oud’ werk zien; voornamelijk grafische kunstwerken en mixed media. Haar meest recente werk staat voor verbindingen tussen mensen die door een bloedband verbonden zijn. Levens waarvan je de connectie niet kan vastpakken. Niet kan zien maar wel kan voelen. Er hangt een kunstwerk dat de connectie van een ouder-kindband weergeeft. Portretten van vrouwen – verbonden door de familieband door de tijden heen – op grote doeken. Deze doeken zijn onderdeel van een grote installatie.

Carla Wink
Het werk van Carla bevat een belangrijk, terugkerend thema; verbinding. Door herhaling, ritme, het creëren van eenheid en harmonie krijgt dit vorm. Andere thema’s die zichtbaar zijn, zijn groei-vormen en vruchtbaarheid. Het ontstaan van nieuw leven, zoals je bijvoorbeeld bij bloemknoppen ziet, boeit haar. Alles wat gaat komen ligt al in dat ene element opgesloten. Door verandering van werk is er een beweging – van abstract naar figuratief – ontstaan bij Carla. Het vertellen van verhalen is prominenter geworden. Verhalen die Carla raken. En ook die verhalen, die emoties, verbinden.

De expositie is te bezoeken op iedere zaterdag en zondag vanaf 10 november 2023 t/m 31 maart 2024. Openingstijden kunnen echter afwijken tijdens feestdagen.

Openingstijden Bezoekerscentrum Mar Klif in november:
Vrijdag en zaterdag van 11:00 – 17:00 uur, zondag van 13:00 – 17:00 uur.
Van 1 december t/m 31 maart:
Zaterdag van 11:00 – 16:00 uur, zondag van 13:00 – 16:00 uur.
Kerst- en voorjaarsvakantie:
dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, zondag van 13.00 – 16.00 uur.
Gesloten op 25, 26, 31 dec. en 1 jan.