Buien met later kans op zon

06-11-2023 JOURE – Vanuit het zuidwesten trekken enkele stevige buien over het land. De meeste buien zijn eerst weggelegd voor het noorden en westen, in de middag verplaatsen de buien zich ook meer landinwaarts. Het wordt daarbij maximaal 12 graden. Ook de komende dagen blijft het wisselvallige weer aanhouden met vooral in de kustregio’s flink wat regen.

Vanochtend een aantal buien
Er trekken enkele stevige buien vanuit het zuidwesten over ons land. De meest pittige exemplaren zijn eerst voor de kustprovincies weggelegd. Bij deze buien is ook onweer en kleine hagel mogelijk. De temperatuur ligt daarbij rond een graad of 10.

Vanmiddag regelmatig buien
In de middag trekken de buien vaker landinwaarts, waardoor ook daar de paraplu weer uit de kast kan. Aan het eind van de middag wordt het vanuit het westen droger met daar dan nog enkele zonnige perioden. Bij een matige zuidwestenwind boven land, tot vrij krachtig of krachtig aan zee wordt het maximaal 12 graden.

Vanavond en vannacht vaker droog
De avond verloopt op veel plaatsen droog met een mix van wolken en opklaringen, waarbij de meeste opklaringen voor het noorden zijn weggelegd. De zuidwestenwind neemt in kracht af en is overwegend zwak tot matig van kracht. De temperatuur daalt naar 7 tot 9 graden.

Morgen droge start van de dag
Dinsdag start op veel plaatsen droog met een afwisseling van zon, wolken en nog een enkele bui. In de namiddag en avond kunnen weer wat meer buien ontstaan, die vooral in de kustregio’s actief zijn. De zuidwestenwind is iets minder aanwezig dan maandag en is matig boven land tot hooguit vrij krachtig aan zee. Aan de temperatuur verandert weinig met maxima van 11 of 12 graden.

Woensdag vanuit het westen regen
Ook woensdag blijft het wisselvallige weer aanhouden, al begint de dag op veel plaatsen nog droog met hier en daar een waterig zonnetje. In de loop van de middag neemt de bewolking echter alweer toe, waarna later in de middag een regengebied van west naar oost over het land trekt. De wind trekt daarbij ook flink aan en daarmee is het erg herfstachtig. Opnieuw wordt het 11 of 12 graden.

Donderdag vooral aan de kust buien
Nadat de regen in de nacht van woensdag op donderdag naar Duitsland is weggetrokken, is er donderdag een mix van wolken, zon en een enkele bui. In de loop van de dag komen aan de kust weer meer buien voor, lokaal opnieuw met onweer en flink wat regenwater. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 11 of 12 graden.

Daarna blijvend wisselvallig
Wie hoopt op stabiel herfstweer komt bedrogen uit, want voorlopig houdt het wisselvallige weer aan. Regelmatig trekken buien of regengebieden over, die vooral in de kustregio voor grote hoeveelheden regen kunnen zorgen. De temperatuur komt daarbij nog iets lager uit met gemiddeld een graad of 10