Veel wind en blijvend wisselvallig weer

03-11-2023 JOURE – Het is bewolkt en er zijn perioden met regen, alleen in het uiterste zuidoosten is het droger. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig landinwaarts tot hard pal aan zee. Vlak aan ze kust zijn (zware) windstoten van 70 tot 80 km/uur mogelijk. In de loop van de ochtend wordt het vanuit het zuidoosten op meer plaatsen droog.

Vanmiddag kustgebieden regen
Het is bewolkt en vooral in het noordwesten en uiterste westen valt regen. In het zuidoosten van het land is het overwegend droog. Bij een matige tot (vrij) krachtige zuiden- tot zuidwestenwind wordt het 10 tot 12 graden met de hoogste waarden in Zeeland. Vlak aan zee en op het IJsselmeer staat een harde wind. Door de stevige wind kan het een aantal graden kouder aanvoelen.

Vanavond buien aan de kust
In de kustgebieden vallen enkele buien, elders is het zo goed als droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, aan zee mogelijk nog hard. Gedurende de avond en tijdens de nacht naar zaterdag neemt de wind in kracht af. De minima liggen tussen 7 en 9 graden.

Ronduit wisselvallig weekend
Morgen is het bewolkt en vanuit het zuidwesten trekt een regengebied noordoostwaarts over het land. In het uiterste noordoosten blijft het waarschijnlijk de hele ochtend droog en kan de zon nog even doorbreken. Zondag zijn er vaker droge momenten, maar droog wordt het niet want er komen verspreid buien voor. Beide dagen is het gemiddeld 12 graden. Tijdens de nachten komt het kwik rond 8 graden uit.

Na het weekend aanhoudend wisselvallig
In de nieuwe week blijft de wind vaak in een zuidwesthoek en is vaak matig tot vrij krachtig, waardoor buien of regengebieden ons land makkelijk kunnen bereiken. Tussen de buien en- of regen door zijn er zeker ook droge momenten met af en toe zonneschijn. De middagwaarden komen dagelijks rond 12 graden uit en hiermee ligt de temperatuur rond het langjarig gemiddelde.