Open Museum Maand

29-10-2023 JOURE – In de maand november mag je de Museumtour van VVV Waterland van Friesland niet missen. Tijdens dit evenement openen 15 musea in Zuidwest Friesland hun deuren voor het publiek. Inwoners van Friesland en gasten die verblijven in logiesaccommodaties in Zuidwest Friesland kunnen gratis toegang krijgen tot elk van deze musea, mits ze een waardebon voor de Open Museum Maand kunnen overhandigen.

Dit is een uitgelezen kans om je onder te dompelen in de kunst, cultuur en natuur van Waterland van Friesland. Elk museum heeft namelijk zijn eigen unieke verhaal te vertellen. Laat je inspireren en verbreed je horizon.

Deelnemende musea

 • Afsluitdijk Wadden Center
 • Bezoekerscentrum Mar & Klif
 • Cultuurhistorisch Centrum ‘de Tiid’
 • Eerste Friese Schaatsmuseum
 • Fries Scheepvaart Museum
 • Het Nationaal Modelspoor Museum
 • Ir. D.F. Woudagemaal
 • Jopie Huisman Museum
 • Kazemattemuseum
 • Museum Warkums Erfskip
 • Museum en werkplaats Houtstad IJlst
 • Museum Hindeloopen
 • Museum It Tsiispakhûs
 • Museum Joure
 • Museum Sloten

Meer informatie over deze actie en de voorwaarden lees je op de website van VVV Waterland van Friesland.