Herfstachtig weer gedurende de hele week

23-10-2023 JOURE – Het is de wisselvalligheid die deze week de boventoon voert. Dagelijks hebben we te maken met buien of regengebieden die over ons land trekken, maar af en toe zijn er ook droge mometen met wat zon. Vandaag begint grijs met op veel plekken mist of laaghangende bewolking. Vanmiddag is het overal droog bij maxima rond 14 graden. Vanavond trekt vanuit het zuiden een gebied met buiige regen over ons land.

Vanochtend regionaal (dichte) mist
De ochtend begint grijs met op veel plekken in ons land mist of laaghangende bewolking. Vooral in het midden komt ook dichte mist voor met zicht minder dan 200 meter. Dit kan hinderlijk zijn voor het verkeer. In de loop van de ochtend lost de mist geleidelijk op, maar de lage bewolking kan vrij hardnekkig zijn. In het noorden en zuiden komen brede opklaringen voor en is de zon af en toe te zien.

Vanmiddag toenemende bewolking
Het is overal droog en op sommige plekken is nog steeds sprake van laaghangende bewolking. In het noorden is de zon vanmiddag eerst nog te zien. In de loop van de middag neemt de dikkere bewolking vanuit het zuiden toe, maar het blijft overal droog. De maxima komen uit tussen 12 en 15 graden bij een meest matige wind uit oostelijke richtingen.

Vanavond en vannacht buiige regen
In de avond heeft de bewolking de overhand en vanuit het zuiden trekt een gebied met buiige regen over ons land. Vannacht trekt dit gebied via het noorden het land uit. Onder een dikke laag bewolking wordt het niet veel kouder dan een graad of 11. De wind draait van oost naar zuid en is matig tot aan de kust vrij krachtig, 3-5 Bft.

Morgen veel bewolking en af en toe regen
Dinsdag is de paraplu je beste vriend. De dag begint grotendeels bewolkt, maar op veel plekken nog wel droog. In de loop van de ochtend trekt opnieuw een buiig regengebied over ons land. Ook in de middag kan het van tijd tot tijd regenen. Later in de middag en in de avond is het weer vaker droger. Mogelijk dat in het uiterste zuiden nog even de zon te zien is voor zonsondergang. Het wordt 13 of 14 graden bij een meest matige wind uit zuidelijke richtingen, 3-4 Bft.

Woensdag wisselvallig weerbeeld
Ook woensdag verloopt wisselvallig met verspreid over het land kans op enkele buien. De dag begint nog droog en mogelijk breekt de zon af en toe even door. Van zonovergoten momenten is echter zeker geen sprake. Aan de temperatuur verandert weinig. Het wordt wederom 13 of 14 graden. Dat zijn zeer gebruikelijke waarden voor eind oktober.

Hierna weinig verandering
Lekker najaarsweer met veel droge en zonnige momenten lijken er ook in de tweede helft van de week niet in te zitten. De wind blijft voornamelijk uit de zuidwesthoek waaien en dit zorgt ervoor dat we gevoelig blijven voor buien of regengebieden die over ons land kunnen trekken. Helemaal verregend verlopen de dagen niet en als de zon eenmaal doorbreekt is het al snel prima weer om erop uit te trekken. De temperatuur loopt mogelijk iets op met dagelijks middagtemperaturen rond 15 graden.