Geldautomaten kennen teveel storingen

20-10-2023 JOURE – Het bedrijf Geldmaat heeft bevestigd dat er meer storingen zijn dan verwacht. In totaalgaat het om 5,7% van de automaten die defect zijn. Ook vorig jaar werd de norm voor werkende automaten niet gehaald. Volgens een woordvoerder is een gebrek aan onderdelen het probleem van de storingen.

Wie geld wil pinnen, kan bij steeds minder geldautomaten terecht. Banken zijn dicht gegaan en hebben hun geldautomaten verwijderd. Banken hebben echter wel afgesproken dat van de automaten die over zouden blijven er niet meer 2,5 procent buiten werking mocht zijn. Vorig jaar ontstonden er problemen door personeelstekorten bij geldtransporteur Brinks. Echter is daar nu geen sprake van.

De Nederlandse bank is op de hoogte van de problematiek echter geven zij aan niet veel meer te kunnen doen dan de partijen erop aan te spreken. Ze hebben geen bevoegdheid om bijvoobeeld boetes op te leggen.