Groene Markt in festivalsfeer

19-10-2023 RIJS – De Gaasterlandse Natuurweek wordt op zondag 22 oktober om 10:30 uur afgetrapt met de altijd gezellige Groene Markt in het Rysterbosk in Rijs. Een markt in festivalsfeer waar je naar hartenlust duurzaam en fair-trade kunt shoppen. Je kunt er inspiratie opdoen om biologisch te tuinieren en duurzamer en gezond te leven. Je kunt er proeven van (h)eerlijke hapjes of gewoon genieten van een beregezellig groen festival in het mooiste bos van Friesland. Uiteraard zijn de natuurorganisaties ook van de partij om je te informeren over de prachtige natuurgebieden in onze regio.

In de sfeervolle hoofdlaan van het bos staan allerlei kramen opgesteld met een keur aan heerlijke biologische en fair-trade producten uit de streek. Je kunt een kijkje nemen bij ambachten en demonstraties en er zijn groene en creatieve workshops die je kunt volgen. Voor kinderen is er volop vertier in het Kinderdorp. Broodjes bakken boven vuur, boomklimmen, zoeken naar bodemdiertjes en boogschieten bijvoorbeeld! Pompoen snijden, glibberen over het Oerrr blote voetenpad, knutselen, schommelen tot je tenen de takken raken in de Big Swing en nog veel meer! ‘Hoe krijg je de kinderen ooit weer mee naar huis’?

Even bijkomen van alle indrukken? Dat kan op het ‘Foodplein’ met terras en een aantal foodtrucks om bij te watertanden! Neem met wat lekkers plaats op één van de strobalen bij een vuurschaal en geniet van de live muziek. De Groene Markt is genieten van allerlei natuuractiviteiten, een gezellige sfeer, live muziek en lekker eten in de prachtige ambiance van het Rysterbosk! De toegang is gratis, evenals deelname aan een groot aantal van de kinderactiviteiten.

Week van de duurzaamheid
Net als voorgaande jaren is de Gaasterlandse Natuurweek ook weer de Duurzaamheidsweek van Gemeente De Fryske Marren. De Groene markt is dan ook dé gelegenheid om je op de hoogte te stellen van de mogelijkheden om milieubewuster te leven en om geld te besparen.

De Gaasterlandse Natuurweek
De Gaasterlandse Natuurweek is een week vol activiteiten in én over de natuur. Zo zijn er lezingen, excursies, workshops, kinderactiviteiten, enz. De Gaasterlandse Natuurweek is een unieke samenwerking van de verschillende natuur gerelateerde organisaties in de regio: Bezoekerscentrum Mar en Klif, It Fryske Gea, Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke.

Indien je aankomende zondag niet op de fiets kunt komen, parkeer je auto dan bij het Mirnser klif in Mirns en wandel vanaf daar het bos in en de markt op. De markt is van 10.30 tot 16.00 uur.