Noorden af en toe regen, elders droog

06-10-2023 JOURE – In het noorden is het bewolkt en valt af en toe wat regen terwijl in het zuiden geregeld de zon schijnt. Het wordt 19 tot 21 graden. Morgen is het met 19 tot 23 graden wat warmer en schijnt vooral in het zuiden de zon. Zondag is het waarschijnlijk tijdelijk minder warm, maar tijdens de eerste dagen van de nieuwe week loopt het kwik weer op.

Vanochtend noorden af en toe regen
In de noordelijke provincies is het bewolkt en valt af en toe wat regen of een bui. In het zuiden is het droog met geregeld zonneschijn. De westen- tot zuidwestenwind neemt toe naar matig boven land en (vrij) krachtig in het noordwestelijk kustgebied.

Vanmiddag meeste zon in het zuiden
We hebben te maken met een tweedeling in ons land: in het noorden is het bewolkt en valt soms wat regen terwijl in de zuidelijke helft de zon geregeld schijnt. Naast zonneschijn komt in het midden en zuiden ook sluierbewolking voor, maar hier heeft de zon weinig last van. Het wordt 19 graden in het noorden en noordwesten tot 21 graden in Noord-Brabant. De westenwind is matig landinwaarts en (vrij) krachtig in het noordwestelijk kustgebied.

Vanavond op veel plaatsen droog
In het noorden heeft de bewolking de overhand en hier kan een beetje regen vallen. Elders is het droog en klaart het breed op. Vooral in het noordwestelijk kustgebied waait het nog stevig door. Vannacht kan in het noorden weer wat regen vallen. Vooral in het midden en oosten komt laaghangende bewolking voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 12 en 16 graden met de hoogste waarden in het noorden.

Morgenochtend meeste zon in het zuiden
Regionaal kan de ochtend grijs van start gaan door aanwezigheid van laaghangende bewolking, maar gedurende de ochtend lost de laaghangende bewolking op. In het midden en zuiden is het droog en zonnig terwijl het in het noorden bewolkt is en wat regen kan vallen. De westenwind is matig tot (vrij) krachtig pal aan zee. Woon je in het noorden en heb je buitenplannen? Houd onze neerslagradar dan goed in de gaten.

Morgenmiddag tweedeling
De meeste zon is weggelegd voor het zuiden. Het is hier met maxima van 22 of 23 graden dan ook het warmst. De combinatie van zon en hoge middagwaarden maakt het heerlijk weer om eropuit te trekken. In het noorden is het wederom bewolkt en is het met maximaal 19 graden wat minder warm. Uit de bewolking kan af en toe wat regen vallen. Er waait een matige westenwind in het binnenland en (vrij) krachtige wind aan de kust.

Morgenavond noorden bewolkt, zuiden opklaringen
Het noorden blijft met wolkenvelden te maken hebben en in het zuiden komen opklaringen voor. In het noorden kan het wederom licht regenen. Tijdens de nacht naar zondag is ook in het midden en zuiden meer bewolking aanwezig. De temperatuur daalt naar 8 tot 13 graden.

Zondag waarschijnlijk een dip
Koele lucht vanuit het noorden wint geleidelijk terrein. De grens van koele lucht in het noorden en warme lucht in het zuiden ligt zondag boven ons land. De verwachting is nog vrij onzeker, maar het lijkt erop dat de dag overwegend bewolkt verloopt met 15 graden in het noorden en 19 of 20 graden in het zuiden. Het blijft op de meeste plaatsen droog.

Maandag hoge maxima
Stapelwolken en zonnige perioden wisselen elkaar af en lokaal kan een buitje voorkomen. Naast stapelwolken komt ook sluierbewolking voor. Met maxima tussen 18 graden in het noorden en 22 graden in het zuiden is het warm oktoberweer. Middagwaarden van 17 graden zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

Na maandag oplopende temperaturen
De zuidwestenwind voert warme lucht naar ons land. Dinsdag en woensdag ligt de middagtemperatuur waarschijnlijk tussen 20 en 24 graden. Beide dagen lijken grotendeels droog te verlopen met af en toe zon. Tijdens de nachten ligt het kwik op gemiddeld 14 graden. Woensdagavond neemt de bewolking toe en tijdens de nacht naar donderdag trekt een regengebied over het land. Naast veel regen kan het dan ook stevig waaien. Vanaf donderdag komt de middagtemperatuur een stuk lager uit.