Lêzing oer ‘alde tsjerken’ in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân

03-10-2023 OUDEMIRDUM – Op zondagmiddag 8 oktober geeft Liuwe van der Meer om 13.30 uur een presentatie in Mar en Klif over kerken in Nationaal landschap Zuidwest Fryslân. Liuwe van der Meer neemt u op deze zondagmiddag graag mee in de wereld van de Fryske Tsjerken. Naast dat de oude kerken de ‘skyline’ van het Friese landschap bepalen, herbergen deze bakens een schat aan historische informatie.

Nergens anders in Europa zijn zoveel laatmiddeleeuwse kerken te vinden als in Noord-Nederland. Van de Meer vertelt over de verschillende bouwstijlen, restauraties en het huidige gebruik van de kerken. Daarnaast komt het ontstaan van de Stichting aan bod en vertelt van der Meer op welke wijze de stichting ‘de stenen levend houdt’.

Liuwe van der Meer is verbonden aan de Stichting Alde Fryske Tsjerken. De stichting beheert, onderhoudt en restaureert meer dan vijftig (rijks)monumentale kerken in Fryslân. En dat aantal groeit nog steeds. Opmerking: de lezing wordt in het Fries gegeven. Opgave is verplicht en kan via deze link. De kosten bedragen 5 euro per persoon. De lezing is inclusief een kopje koffie of thee.