Provincie biedt steun aan zanger Joost Klein in zijn streven naar Eurovisie Songfestival

29-09-2023 JOURE – De 25-jarige zanger Joost Klein uit Britsum gaat ervoor: hij wil voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Zweden. Gedeputeerde van cultuur Sijbe Knol wil de zanger graag helpen zijn droom te verwezenlijken. Daarvoor sprak hij dinsdag 26 september zijn steun uit bij radiozender 3FM en ondertekende de petitie ‘Joost Klein moet naar Eurovision 2024!’ (externe link) die door de zender is gestart.

Op 1 oktober komt de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival bij elkaar, het doel is om voor die tijd zoveel mogelijk handtekeningen op te halen voor de zanger uit Fryslân. Naast het ondertekenen van de petitie, werd de jeugd op scholen en ander plekken in Leeuwarden gevraagd om te stemmen op Joost. Bovendien hadden voorbijgangers gisteren de mogelijkheid om de foto te gaan met een levensgrote Joost en met grote hashtags. Daarbij werd hen gevraagd om een bericht te plaatsen op social media met onder andere de hashtags #fryslân4joost en #joostklein. Ook werd gevraagd om de petitie te ondertekenen. 

Droom
Afgelopen zomer stond de zanger wekenlang op nummer 1 in Duitsland met zijn nummer ‘Friesenjung’. Zijn droom: meedoen aan het Eurovisie Songfestival 2024. Provincie Fryslân is  trots op Joost. Een enorm creatief talent. Om die reden ondersteund de provincie zijn poging. “Met 660.000 Friezen staan we achter Joost. Hij zet Fryslân internationaal op de kaart en is op cultuurgebied op dit moment het grootste Friese exportproduct. Daarnaast is hij een voorbeeld voor veel jongeren. Door met elkaar de handtekening onder de petitie te zetten, kunnen we als Fryslân ervoor zorgen dat Joost richting Zweden komt, waar hij zijn droom kan waarmaken,” aldus gedeputeerde Knol.

Bijgaand het bericht met de oproep van Sijbe Knol om de droom van Joost (externe link) te ondersteunen. Teken de petitie(externe link)