2 Topnummers tijdens de Jouster Merke draverijen in Joure

23-09-2023 JOURE – Maandag 2 oktober om 13.30 klinkt weer het start vrij voor de eerste draverij op de grasbaan in Joure. Op deze grasbaan worden al sinds 1928 paardekoersen gehouden. Het draven met paarden is echter nog veel ouder. Volgens oude bronnen werd er al in 1554 gestreden om een zilveren zweep. Zo oud is de drafsport al!

De “Jouster Merke” koersen worden altijd druk bezocht en er heerst een geweldige sfeer. Vraag een “ervaren” koersbezoeker welke koersmeeting hij beslist niet wil missen en grote kans dat dit de Jouster Merke koersen zijn. Dit jaar staat voor de eerste keer het grasbaankampioenschap van Friesland op het programma. Hierin starten absolute cracks uit binnen en buitenland. de koers is gedoteerd met maar liefst € 4400,= prijzengeld.

Niet alleen het grasbaankampioenschap van Friesland staat deze dag centraal, ook wordt deze dag de Jouster toer trofee verreden. Dit is een draverij voor Nederlands beste amateurs en amatrices waarbij op het scherpst van de snede wordt gestreden om deze felbegeerde ( wissel ) bokaal mee naar huis te kunnen nemen.

Spanning gegarandeerd.
ook staat er een montedraverij op het programma. Hierin zit er geen sulky ( karretje ) met pikeur achter het paard maar zitten de rijders en rijdsters ( jockys ) op het paard. Een bijzondere kijkervaring!
De wedomzet op de Jouster Merke meeting behoord tot de allerhoogste van Nederland. Dit betekend dat een gokje wagen erg interessant kan zijn. U bent verzekerd van hoge uitbetalingen en veel bezoekers verlaten de baan dan ook met een goed gevulde potemonee!

Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten, er zijn diverse eet en drinkgelegenheden om de honger of dorst te stillen. Voor een entreeprijs van € 7,50 bent verzekerd van een middag vol spanning en plezier! Na afloop van de koersen is er muziek en gaat het feest nog even door. De koersen zijn te bezoeken op Maandag 2 oktober van 13.00 tot 18.30 uur.