Extra vliegbewegingen vanaf Vliegbasis Leeuwarden

21-09-2023 LEEUWARDEN – Op donderdag 21 en vrijdag 22 september vinden er naast het gewone vliegprogramma ook bijzondere vliegbewegingen plaats. Op beide dagen geeft een F-16 van de Belgische luchtmacht een demonstratie-vlucht boven de vliegbasis. Op vrijdag verzorgen bezoekende eenheden enkele flyby’s. Deze vliegbewegingen vinden plaats tussen 14.30 en 17.00 uur.

Donderdag opent Vliegbasis Leeuwarden de deuren voor ongeveer 300 jongeren uit de regio die interesse hebben in een baan bij de Koninklijke Luchtmacht. Aanmelden voor de infodag is inmiddels niet meer mogelijk.

Vrijdag komen straaljagers en historische vliegtuigen naar de vliegbasis om het 80-jarig bestaan van het oudste squadron van de Koninklijke Luchtmacht te vieren. Het kan zijn dat door operationele redenen of onvoorziene omstandigheden afgeweken wordt van bovenstaande planning.