STAP Budget vandaag aan te vragen

18-09-2023 JOURE – Als werkende of werkzoekende kunt u tot € 1.000 per jaar STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie loopt tot en met 31 december 2023.

STAP-budget aanvragen
U kunt vandaag weer het STAP-budget aanvragen op de website van UWV. Lees hoe u STAP-budget aanvraagt op de site van UWV. Of download het stappenplan STAP-budget. Is het geld op als u een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Dit is mogelijk tot en met 31 december 2023.

Voorwaarden STAP-budget

Zoek een opleiding met STAP-budget
U kunt alleen STAP-budget aanvragen voor scholing die in het STAP-scholingsregister staatOrienteert u zich op een training, cursus of opleiding met STAP-budget, dan kunt u ook kijken op leeroverzicht.nl.

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding
Met het geld uit het STAP-budget kunt u een opleiding, training of cursus volgen. De overheid vindt het belangrijk dat u als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Zo heeft u meer kansen om uw baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. 

Als u zich laat om- of bijscholen kunt u voorkomen dat u uw baan verliest. Ook heeft u meer kans om een andere baan te vinden. Werk verandert namelijk snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist veel vacatures zijn.

Als u een zwaar beroep heeft, bijvoorbeeld in de bouw, kan omscholing helpen om van baan te wisselen. Zo kunt u op een gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken.