Sportbedrijf De Fryske Marren organiseert feestelijke opening van de Nationale Sportweek

13-09-2023 JOURE – Zoveel mogelijk inwoners uit de gemeente laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september 2023 om draait. Het sportbedrijf wil iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau inspireren en daarnaast sport toegankelijker maken voor mensen die normaal gesproken minder interesse hebben in sport.

De Nationale Sportweek zal feestelijk geopend worden op vrijdag 15 september om 11:00 bij SportFun Joure. Ruim 230 basisschoolleerlingen van verschillende scholen uit de omgeving komen samen in beweging. Tijdens de opening zal het Sportbedrijf een bijzondere toevoeging introduceren – de Rolstoelfiets. Deze toevoeging is het resultaat van een samenwerking met de Zonnebloem (afdeling Joure), die eerder dit jaar op zoek waren naar een geschikte plek voor de rolstoelfiets.

Sportbedrijf De Fryske Marren nodigt iedereen, jong en oud, uit om deze feestelijke opening bij te wonen en samen de start van een week vol sportieve activiteiten te vieren.